student.careersatstibbe.com

HBO-stage Bestuursrecht & Arbeidsrecht

Stibbe zoekt per 1 september 2023 een KM-stagiair voor de praktijkgroepen Bestuursrecht en Arbeidsrecht.
Ben jij derde- of vierdejaars rechtenstudent aan de hogeschool en ben jij op zoek naar een uitdagende stage? Dan zien wij je reactie graag tegemoet!


Werkzaamheden

Als KM-stagiair ben je binnen de afdeling Knowledge Management & Innovation werkzaam voor de Professional Support Lawyers (PSL's) van de praktijkgroepen Bestuursrecht en Arbeidsrecht van Stibbe. Je helpt de PSL's met hun werkzaamheden op het gebied van kennismanagement. Je werkzaamheden zien op het volgen van relevante ontwikkelingen in wet- en regelgeving, jurisprudentie en literatuur. Daarnaast lever je een bijdrage aan het beheer van interne knowhow databases en online webtools en verricht je voorbereidend literatuur- en jurisprudentieonderzoek naar aanleiding van vragen uit de praktijk.

Praktijkgroep Bestuursrecht
De praktijkgroep Bestuursrecht bestaat uit ruim 30 advocaten en is daarmee één van de grootste praktijkgroepen van Nederland. Specialisaties zien op een breed scala binnen het bestuursrecht: van het omgevingsrecht (o.a. bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen) tot het algemene bestuurs(proces)recht (o.a. Wob, subsidies, staatssteun, onderwijsrecht en Europese mensenrechten).

Praktijkgroep Arbeidsrecht
De praktijkgroep Arbeidsrecht bestaat uit ongeveer 20 advocaten. De praktijkgroep richt zich uitsluitend op grote werkgevers en adviseert en procedeert over strategisch arbeidsrecht, zoals stakingen, medezeggenschapsrecht en reorganisaties en het arbeidsvoorwaardelijke deel van het pensioenrecht. Ook adviseert de praktijkgroep over beloning(sbeleid) bij grote financiële instellingen of organisaties in de semipublieke sector.

Wie zoeken wij?
Onze ideale kandidaat:
  • is een derde- of vierdejaars HBO rechtenstudent met aantoonbare interesse in het bestuursrecht en interesse in of affiniteit met het arbeidsrecht;
  • heeft de ambitie om verder te studeren aan de universiteit om misschien wel advocaat te worden;
  • is bij voorkeur (minimaal) vier dagen per week beschikbaar voor minimaal 3 maanden;
  • werkt secuur en vindt het leuk om zaken uit te zoeken en te documenteren;
  • beschikt over een dienstverlenende en collegiale instelling;
  • is communicatief vaardig, enthousiast en leergierig.
Wat bieden wij?
Wij bieden een uitdagende stage in een professionele en inspirerende omgeving. Je levert een substantiële bijdrage aan de service aan en kwaliteit van de praktijkgroepen (ongeveer 70% van de werkzaamheden worden verricht voor Bestuursrecht en 30% van de werkzaamheden voor Arbeidsrecht), maar ook aan het kantoor Stibbe. Onze cultuur kenmerkt zich door kwaliteit, inzet en een open en informele omgang waardoor de onderlinge samenwerking wordt gestimuleerd. Interesse?
Interesse? Solliciteer dan direct!
Neem bij vragen vooral contact op met Eva Boertje.

Application procedure

Get in contact

Do you want more information? Please contact us.

Eva Boertje

Recruiter
020-5460606